Daňový preplatok správca dane nevracia automaticky - Kušnírová, Jana, 1977-
Jedným z krokov kompletnej daňovej a colnej reformy bolo schválenie nového zákona upravujúceho oblasť správy daní a poplatkov v podobe " Nového daňového poriadku", s účinnosťou od januára 2012. Významná je časť zákona týkajúca sa vysporiadania daňového preplatku. Správca dane vracia daňový preplatok na základe žiadosti daňovníka v lehote do 30 dní od doručenia žiadosti o jeho vrátenie. Správca dane nemusí preplatok vrátiť v stanovenej lehote, avšak je povinný v lehote do 15 dní od vrátenia daňového preplatku rozhodnúť o priznaní úroku z omeškania.