Investičné stimuly v Slovenskej republike a hodnotenie ich úrovne - Tokárová, Mária
Investičné stimuly sú jednou z foriem horizontálnej regionálnej štátnej pomoci. Keďže sa v súčasnosti už neposkytujú paušálne pre všetky podniky spĺňajúce určité stanovené kritériá, ale v zmysle acquis communautaire EÚ, musia byť investorom poskytované individuálne na základe ich žiadosti schvaľovaných vládou a súčasne aj EK. Cieľom investičných stimulov ako dôležitého nástroja regionálnej politiky je motivovať investorov, aby umiestňovali svoje projekty do hospodársky menej vyspelých regiónov.