Přístav Gent - klastry, říční doprava a přidaná hodnota
Gent - správne centrum belgickej privincie Východné Flámsko - je univerzitným mestečkom, ale aj zaujímavým prístavom, ktorý je prepojený s morom kanálom cez nizozemské územie. Gent ako prekladisko tovarov medzi námornými a riečnymi loďami. Druhá najväčšia priemyselná zóna v Belgicku. Logistikcé parky. Projekt novej plavebnej komory. Kanál do Paríža.