IAS 19 Zamestnanecké požitky podľa nových požiadaviek prijatých IASB - Mokošová, Daša, 1979-
Rada pre medzinárodné účtovné štandardy (IASB) v júni 2011 novelizovala IAS 19 Zamestnanecké požitky (Employee Benefits). Novelizácia zamestnaneckých požitkov je výsledkom projektu, ktorého cieľom bolo zdokonaliť oblasť účtovania penzií a iných požitkov po skončení zamestnania. Novelizovaný IAS 19 vstúpil do platnosti od 1. januára 2013. Skoršia aplikácia novelizovaného IAS 19 je povolená, ale účtovná jednotka musí o tejto skutočnosti informovať v účtovnej závierke. ( podľa IAS 8 Účtovná politika, zmeny v účtovných odhadoch a chyby (Accounting Policies, Changes in Accounting Estimates and Errors) sa má tento štandard uplatniť aj retrospektívne, pokiaľ účtovná jednotka nie je jednou z výnimiek uvedených v IAS 19 ods. 173).