Význam teórie účtovníctva v kontexte svetového vývoja - Pakšiová, Renáta, 1974-
Postavenie teórie účtovníctva v ekonomickej teórii. Predmet skúmania teórie účtovníctva. Teórie oceňovania. Bilančné teórie. Teória účtov. Výučba teórie účtovníctva na FHI EU v Bratislave.