On the importance of translator´s background knowledge of the world of finance (based on the analysis of German and English and Slovak economic text) - Breveníková, Daniela
Význam teoretických ekonomických znalostí v práci prekladateľa, praktická ilustrácia jazykových odchýliek medzi slovenským, nemeckým a anglickým jazykom. Rôzne aspekty finančnej terminológie. Analýza súčasnej slovenskej ekonomickej tlače.