Právny rámec realizácie PPP projektov v Slovenskej republike vo vzťahu k majetku štátu - Holub, Dušan
Právny rámec je zakotvený v zákone č. 510/2010 Z.z., ktorým sa dopĺňa zákon č. 278/1993 Z.z. o správe majetku štátu v znení neskorších predpisov. Predmetom samostatnej časti tohto zákona je úprava nakladania s majetkom štátu, ktorý koncesionár užíva na základe koncesnej zmluvy uzavretej podľa zákona č. 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní. Ide o osobitný spôsob nakladania s majetkom štátu, ktorý užíva koncesionár na účely poskytovania verejných služieb.