Analýza proexportnej politiky v Česku a na Slovensku - Časnochová, Katarína
Systém podpory exportu v Českej republike a na Slovensku. Hlavným nástrojom štátnej podpory exportu sú exportné inštitúcie, ktoré označujeme ako inštitucionálna podpora exportu. Príspevok prináša výsledky podpory exportu realizovanej práve prostredníctvom Českej exportnej banky, Exportnej garančnej a poisťovacej spoločnosti a Eximbanky, ako najvýznamnejších inštitúcií podieľajúcich sa na podpore slovenských a českých vývozcov.