Pluralita kultur jako princip multikultúrni výchovy - Drábek, Jaroslav
Kultúrna diverzita a kultúrne rozdiely nie sú sami o sebe zdrojom konfliktov. Tieto konflikty sú zapríčinené nedorozumeniami a netoleranciou ich nositeľov. Príspevok charakterizuje stratégie, základné postoje a prístupy k iným kultúram. Popisuje etnocentrizmus a kultúrny relativizmus. Pozornosť je tiež venovaná eurocentrizmu, ako špecifickej ukážke etnocentrizmu. Záver zdôrazňuje dôležitosť kultúrneho relativizmu a pluralizmu ako kľúčového princípu v multikultúrnom vzdelávaní.