Interkulturalita a globálna identita - Gažová, Viera
Fenomény interkulturality a transkulturality patria k frekventovaným témam aktuálneho kulturologického diskurzu. V súvislostiach globalizačných procesov sa často zdôrazňuje erózia hodnotových rebríčkov na individuálnej, skupinovej, či dokonca globálnej úrovni. Tieto procesy úzko súvisia s rozpadom tradičných modelov identity ako relatívne statickej/stabilnej charakteristiky človeka. Vynára sa otázka možnosti vzniku a etablovania globálnej identity.