Kultúrne aspekty rozvoja Slovenskej republiky - Holubová, Mária
Kultúrna politika po vstupe do Európskej únie nadobúda nové vízie. Ťažisko sociokultúrnych aspektov rozvoja regiónov dnes spočíva predovšetkým v prezentácii kultúry každodenného života, v turizme, kongresovom turizme, mobilitách. Súčasné tendencie v rámci EÚ smerujú ku multikulturalite, ale zároveň tento proces nabáda k uvedomovaniu si špecifík národných identít.