Impact of global crisis on the financial and real sector of the least developed countries - Majerová, Ingrid
Dopad globálnej krízy na najmenej rozvinuté krajiny na základe komparácie ich vývoja od počiatku nového tisícročia. Dopady krízy sú analyzované z hľadiska finančných efektov - cez vývoj priamych zahraničných investícií a zahraničnej pomoci a z hľadiska efektov na reálny sektor, teda vývoj HDP, exportu a remitencií. Dôraz sa kladie predovšetkým na analýzu exportných problémov.