Globálny environmentálny problém a vybrané aspekty vývoja agendy zameranej na ochranu životného prostredia na pôde Európskej únie - Rýsová, Lucia
Globálne problémy ľudstva a environmentálny problém. Vybrané faktory determinujúce potrebu koordinácie ochrany životného prostredia v priestore ES/EÚ. Environmentálne akčné programy a vybrané aspekty vývoja politiky životného prostredia na pôde ES/EÚ. Úroveň ochrany životného prostredia v priestore Európskej únie v súčasnosti.