Dlhová kríza - Sipko, Juraj
Svetová finančná kríza, ktorá viedla k svetovej recesii, výraznou mierou negatívne ovplyvnila vývoj verejných financií. V dôsledku svetovej recesie zníženie príjmov do štátneho rozpočtu, dodatočné výdavky spojené s odkúpením zlých aktív, so zavedením automatických stabilizátorov prispeli k neudržateľnosti verejných financií, t.j. spôsobili nárast tak fiškálneho deficitu, ako aj verejného dlhu. Príspevok charakterizuje niektoré aspekty, ktoré viedli k súčasnej fiškálnej neudržateľnosti, hlavne v niektorých štátoch eurozóny.