Špecifiká právneho jazyka na morfosyntaktickej rovine - Smoleňová, Elena, 1974-
Odborný jazyk práva má veľa špecifík na všetkých rovinách jazyka. Jazyk práva má zvláštne postavenie oproti iným odborným jazykom a je predmetom častých diskusií. Poukázanie na typické znaky talianskeho právneho jazyka na morfosyntaktickej rovine.