Politická komunikácia v medzinárodných vzťahoch - Tito, Ľudovít
Zmena konštelácie medzinárodných vzťahov v 90. rokoch 20. storočia a následne na začiatku 21. storočia zmenila formy a štruktúru komunikácie v medzinárodnej politike. Od foriem komunikácie medzi mocenskými centrami a hegemónom svetovej politiky až po prerozdelenie vplyvu a tým i smeru komunikácie v prospech jednej superveľmoci. Konfrontácia ako aj integrácia sa môžu vyvíjať s množstvom rôznych foriem interakcií. Ak by nedochádzalo k vzájomnej koordinácii medzi aktérmi, je pravdepodobné, že by vo vzájomných vzťahoch medzi nimi vznikli krízy a dokonca i napäté situácie.