K problematike realizácie zahraničnej politiky Slovenskej republiky v EÚ na formovaní jej postavenia v Európe - Vlček, Dalibor
Otázky vytýčenia priorít a zmapovanie možných postupov pre úspešnú realizáciu politiky SR v oblasti zahraničnej politiky v EÚ. Význam pre formovanie národnej identity SR v zahraničí, na vytváranie jej celkového obrazu vo svete.