Interkultúrna kompetencia ako prejav vnútorného postoja a presvedčenia osobnosti - Janíčková, Eva
Obdobie narastajúcej internacionalizácie a požiadavka vysokej miery porozumenia a rešpektu ľudí navzájom. Interkultúrna kompetencia ako schopnosť efektívne a primerane spolupracovať s príslušníkmi iných kultúr. Úspešná interakcia v rozdielnom kultúrnom prostredí.