Democratic Europe and Immigrants - Liďák, Ján
Problémy súčasných demokracií v Európe spojené s narastajúcou medzinárodnou migráciou. Nárast extrémne pravicových politických strán a ich vzťah k imigrantom. Problémy spôsobené ilegálnou migráciou. Európa si musí zvyknúť na zvyšujúci sa počet Moslimov na kontinente, hoci sú určitým spôsobom hrozbou pre demokraciu Európy.