Európsky marketing uľahčuje vstup podniku na jednotný trh EÚ - Čihovská, Viera
Vznik a podstata európskeho marketingu. Intenzita vzťahov medzi národným a európskym marketingom. Marketingové rozhodnutia MSP o vstupe na zahraničný trh - marketingový výskum zahraničného trhu, výber trhu, formy vstupu na cieľový trh, segmentácia trhu, výber cieľového trhu a trhová pozícia. Európa má ešte ďaleko od toho, aby sa stala jednotným vnútorným trhom pre európske firmy, ale taktiež od toho, aby sa stala jednotným zahraničným trhom pre spoločnosti mimo Európy.