Východné partnerstvo a jeho pozícia v zahraničnoobchodnej politike EÚ - Drieniková, Kristína, 1982-
Východné partnerstvo – hlavné ciele a princípy. Východné partnerstvo (VP) predstavuje novú špecifickú iniciatívu Európskej susedskej politiky EÚ voči Ukrajine, Bielorusku, Moldavsku, Gruzínsku, Arménsku a Azerbajdžanu. Kritika VP. Multilaterálna dimenzia VP. Bilaterálna dimenzia spolupráce.