K problematike urýchlenia vyvlastňovania pozemkov pre dopravnú infraštruktúru - Sabo, Mikuláš
Príprava výstavby diaľnic (a rýchlostných ciest) úpravou podmienok majetku a právneho vysporiadania pozemkov. Právna úprava vyvlastňovania pozemkov vo vybraných európskych štátoch.