Ľudské zdroje ako základný predpoklad úspešnosti organizácie - Karkalíková, Marta
Ľudské zdroje sú pre organizáciu zdrojom schopností, prostredníctvom ktorých spoločnosť získava nové príležitosti, a tým uspokojí potreby zákazníkov. Cieľavedomé využívanie ľudských zdrojov prostredníctvom zavedeného systému manažérstva kvality je predpokladom budovania organizácie, ktorá sa úspešne etabluje na trhu s rôznou úrovňou manažmentu, spoločenskými a kultúrnymi odlišnosťami. Ľudské zdroje predstavujú pre efektívnu činnosť organizácie najvýznamnejší zdroj.