Rečové akty žiadostí v nemeckom jazyku - Fráterová, Zuzana
Východiská pragmalingvistického výskumu zdvorilosti. Prieskum sociálnych a expresívnych prvkov rečového aktu zdvorilosti - žiadosť. Výsledky prieskumu uskutočneného medzi 40 respondentmi - vysokoškolskými študentmi nemčiny.