Perspektívy postkonfliktného vývoja v krajinách MENA - Zubaľová, Ľubica, 1969-
Charakteristika regiónu MENA a základné problémy, ktoré charakterizujú väčšinu z nich. Ekonomická výkonnosť vybraných krajín regiónu (Egypt, Tunisko, Líbya a Sýria)a vývoj ich základných ukazovateľov. Analýza možnosti vývoja jednotlivých krajín v závislosti od ich východiskovej situácie v predkonfliktnom období a ekonomického a politického vývoja v súčasnosti.