Börsenwesen und Fachlexik - Lišková, Danuša
Stručná charakteristika odborného textu. Špecifiká lexiky odborného textu z oblasti burzovníctva. Súvislosti medzi vývinom burzy a odbornej terminológie. Problémy pri dekódovaní odborného textu tohto druhu. Stratégie osvojovania si slovnej zásoby.