Akademische Sprache im universitären Bereich - Széherová, Eva
Analýza stavu výskumu vedeckého jazyka z aspektu spoločenských potrieb vysokoškolského prostredia na Slovensku. Potreba ovládania akademického jazyka v univerzitnom prostredí, ktorý má byť súčasťou mentálnej výbavy študenta. Ciele, možnosti a úskalia sprostredkovania špecifického štýlu vedeckého jazyka v procese receptívnej a produktívnej činnosti na Fakulte aplikovaných jazykov EU v Bratislave.