<The> Impact of other cultures on national culture - Vehnerová, Eva
Vyskytujú sa obdobia, keď sú určité skupiny či sily schopné do veľkej miery ovplyvňovať istú kultúru. Kultúrna jedinečnosť napriek tomu pretrváva vďaka jedinečnej histórii tej ktorej kultúry alebo pre iné možnosti. Kultúry sú vnútorne diverzifikované či pluralitné a môžeme o nich uvažovať z hľadiska neustáleho rozvoja.