Energy partnership in period of economic crisis - strategic challenges for EU and Russia governance - Baláž, Peter
Problém energetickej bezpečnosti Európskej únie. Konvergencia hospodárskych, sociálnych a politických záujmov Európskej únie a Ruska. Potreba harmonizácie rozdielnych prístupov pre štandardné ekonomické vzťahy EÚ a Ruska. Pozícia EÚ na medzinárodnom energetickom trhu a úloha Ruska. Vývoj energetickej závislosti EÚ.