Kontradikcie v ekonomickom chápaní životného prostredia - Surový, Vladimír
Poukázanie na možné disproporcie v ekonomickom hodnotení životného prostredia, t. j. optimistický, pesimistický a konzervatívny prístup. Environmentálne účtovníctvo ako hlavný zdroj informácií pre definovanie základných ukazovateľov ekonomického hodnotenia životného prostredia. Tri úrovne environmentálneho účtovníctva.