Dôvody nákupu - Richterová, Kornélia
Ilustrácia spotrebiteľovho poznania problému ako výsledku dvoch smerov vzniku a vnímania rozdielu medzi ideálnym (spotrebiteľom želaným) a aktuálnym stavom podľa M. R. Solomona. Faktory, ktoré pôsobia na ašpirácie spotrebiteľa. Uvedomenie si potreby pri spotrebe alebo strate funkcií predmetu. Dôvod nákupu - zmena charakteristík spotrebiteľa. Poznanie príležitosti na uspokojenie potreby. Poznane problému na základe zmeny aktuálneho aj želaného stavu.