Mega trucky na cestách nebudú - Oravec, Jozef
Diskutovaná téma tzv. mega truckov, ktorým sa hovorí aj giga linery alebo cestné vlaky. Zámer automobilky Šoka Auto v Českej republike. Vyššia efektivita prepravy. Iniciatíva organizácie No mega truck proti využívaniu giga linerov. Využívanie mega truckov vo Švédsku a Holandsku. Nemecké štúdie o vhodnosti a možnostiach využívania mega truckov. Úmysel Európskeho parlamentu povoliť skúšobnú prevádzku mega truckov v krajinách, ktoré disponujú vhodnou infraštruktúrou.