Role Brazílie v projektech regionální integrace. Aktuální stav a perspektivy - Pelant, Matyáš
Úloha Brazíle v regionálnych zoskupeniach (Mercosur, Unasur, Celac), ktoré vznili z veľkej časti z jej iniciatívy. Ambície Brazílie a jej možnosti ovplyvňovať dianie v regióne. Pozícia Európy vo vťahu k pôsobeniu Brazílie v regióne.