Mexiko: návrat PRI a demokracie ve výstavbě - Březinová, Kateřina
Vláda Inštitucionálnej revolučnej strany (PRI) v Mexiku až do roku 2000. Deficit demokracie v krajine. Zapájanie robotníkov, učiteľov, intelektuálov do straníckych štruktúr. Tichá, obojstranne výhodná dohoda s narkomafiou. Šok zo straty prezidentského úradu v r. 2000. Enrique Peña Nieto - nový prezident krajiny - predstaviteľ novej, modernej strany PRI.