Proč je Kolumbie baštou pravice? - Zelený Atapana, Mnislav
Kolumbia má veľmi bohatú revolučnú tradíciu, kedy sa striedali u moci konzervatívne a liberálne strany, pučisti a diktátori. Napriek tomu, krajina nikdy nemala revolučnú či ľavicovú vládu. K pochopeniu tohto politického fenoménu je potrebný exkurz do histórie republiky, rozbor sociálnych podmienok, pochopenie výchovy a charakteru Kolumbijcov.