Čínský proces století v souvislostech - Lomová, Olga
Ku Kchaj-laj, manželka Po Si-laja, najmocnejšieho muža mesta Čchung-čchingu, ktorý ašpiroval stať sa na 18. zjazde strany členom stáleho výboru Politbyra, sa 9.augusta 2012 na súde priznala, že s pomocou rodinného zamestnanca úkladne zavraždila britského obchodníka Neila Heywooda. Príklad je možné chápať ako doklad bezškrupulóznych praktík ľudí z okruhu straníckych špičiek Číny, a ktorého zverejnenie je aj zábleskom vyostrujúcich sa vnútrostraníckych sporov. V zahraničí prevláda názor, že zosadenie Po Si-laja a súd s jeho manželkou znamenajú najväčší politický otras v Číne od masakry na námestí Tchien-an-men.