Prečo si Američania viac veria? - Švorcová, Petra
Američanov od malička vvychovávajú v duchu, že sú úžasní. Ich viera vo vlastné schopnosti im dodáva silu prekonávať prekážky. Jedným z hnacích motorov úspechu je pozitívne myslenie. Ďalším významným krokom je učenie sa zodpovednosti prijatím dôsledkov svojho správania. Pre správny rozvoj sebavedomia sú dôležité aj priateľstvá. Sebahodnotenie a sebavedomie človeka sa vyvíja od najútlejšieho detstva. Na Slovensku sa na pocitoch nízkeho sebavedomia podieľa aj tradičná výchova. Stupienky k zvyšovaniu sebadôvery.