Osnovnyje pričiny jazykovych zaimstvovanij v russkom jazyke - Dulebová, Irina
Príčiny preberania cudzích slov do ruského jazyka. Používanie prebratých slov v oblastiach, kde ruské ekvivalenty ešte neboli vytvorené. Pohľad ruských lingvistov na preberanie slov z iného jazyka.