Terminológia ako jeden z najvýznamnejších znakov odborného jazyka - Seresová, Katarína, 1967-
Problematika terminológie, ktorá predstavuje jeden z najdôležitejších charakteristických znakov odborného jazyka. Pohľad významných lingvistov na tematiku terminológie. Vvymedzenie pojmu "termín" a analýza jeho jednotlivých vlastností. Najznámejšie formy vytvárania novej odbornej lexiky. Úloha terminológie pri preklade odborného jazyka.