Technika kladenia otázok a ich taktický význam v negociačnom procese - Helmová, Milena, 1954-
Z pohľadu úspešnosti obchodných rokovaní sa otázkam pripisuje čoraz väčšia dôležitosť. Problematika, ktorá sa týka správneho kladenia otázok, reflektuje dvojakú interpretáciu. Otázky je potrebné vnímať ako nástroj a prostriedok proti manipulovaniu. Otázky plnia v rokovaní okrem iného aj dôležitú funkciu pri získavaní informácií, zisťovaní záujmov partnera a jeho postojov.