Význam komparácie v cudzojazyčnej edukácii - Kvapil, Roman, 1971-
Postavenie kontrastívnej lingvistiky ako metódy v cudzojazyčnom vzdelávaní. Výhody tejto metódy a jej vysoký stupeň aplikovateľnosti v praxi v procese odhaľovania jedinečného a všeobecného v konkrétnej jazykovej oblasti v porovnaní s rodnou kultúrou.