Fraseologia italiana dal punto di visita glottodidattico - Sehnal, Roman
Pre cudzinca, ktorý chce rozprávať po taliansky, aby sa dozvedel niečo o talianskom národe, myslení, živote, je ovládanie talianskeho frazeologického bohatstva nevyhnutné. Pedagóg je postavený pred dvojitú konfrontáciu: nielen porozumieť skrytému významu obrazného jazyka, ale aj prejaviť kompetentnosť v hľadaní jeho etymologických koreňov.