Deti - budúcnosť národa - Lysák, Ladislav
Pamätné medzinárodné dni detí: 1. jún - Medzinárodný deň detí, 4. jún - Medzinárodný deň nevinných detských obetí agresie, 16. jún - Medzinárodný deň afrického dieťaťa, 23. jún - Medzinárodný deň detských dediniek SOS. Dohovor o právach dieťaťa prijatý 20.11.1989 Valným zhromaždením OSN.