ESOP - perspektívna vlastnícka alternatíva? - Lysák, Ladislav
ESOP (Employee Stock Ownership Plan) zjednodušene znamená spoluvlastníctvo (akcie) zamestnancov firmy na jej majetku, a teda aj na jej výsledkoch. To utvára u zamestnancov pocit spoluzodpovednosti a tým aj záujmu na rozhodovaní v záujme dosiahnutia pozitívnych výsledkov činnosti firmy, v ktorej pracujú. Presadzovanie princípo ESOPu u nás.