Postavenie medzinárodných organizácií v súčasnej svetovej politike - Meričková, Laura
Analýza vybraných dostupných vedeckých článkov a literatúry o problematike postavenia medzinárodných organizácií v súčasnej svetovej politike. Na základe dostupných informácií autorka zhodnocuje problematiku a poukazuje na potrebu interdisciplinárneho prístupu k teórii medzinárodných vzťahov, ktorý by mal viac využívať poznatky zo sociológie pri výskume vplyvu a autonómie medzinárodných organizácii.