Arabská jar a migrácia: Líbya - Satková, Monika
Líbyjské povstania mali na rozdiel od iných povstaní arabskej jari zjavný a výrazný vplyv na pohyb migrantov. Vývoj migrácie a prístup Líbye k migrácii pred povstaniami, ktoré potom determinovali priebeh a rozsah migračných tokov. Špecifiká Líbye ako cieľovej a tranzitnej krajiny migrácie.