<The> Polish insurance market in the 2004-2011 - Pukala, Ryszard
Poistenie je dôležitým faktorom v rozvoji každej krajiny, rovnako ako stabilita ľudského života z mikroekonomického či makroekonomického pohľadu. Poisťovníctvo je jedným z kľúčových segmentov finančného trhu. V rámci spolupráce všetkých jeho častí tak dochádza k stimulácií ekonomického rastu a zároveň ovplyvňuje život spoločnosti. Pozícia poisťovacieho sektora ako súčasť finančného trhu, rovnako ako vývoj poľského trhu odo dňa vstupu do EU až do roku 2011. Niektoré vybrané ukazovatele zobrazujú stav vývoja poistného trhu: podiel poistenia na HDP na obyvateľa, hrubé poistné, životné a neživotné poistenie, technické rezervy, koncentrácia poistného trhu, Herfindahlov - Hirschmanov Index. Prezentácia inštitúcii, ktoré tvoria poistný trh v Poľsku, rovnako ako aj procesy prebiehajúce na tomto trhu.