<The> Development of the Czech insurance market in the last period in the context of the global insurance markets - Ducháčková, Eva
Vývoj na svetovom poistnom trhu vykazuje v poslednom období pomerne vysokú volatilitu. Poistný trh je ovplyvňovaný situáciou, v ktorej poisťovne prevádzkujú svoje poistné produkty, je ďalej ovplyvnený reguláciou a veľkú úlohu hrajú výskyt a rozsah škôd, ktoré ju v rámci poistných produktov kryjú. Na českom poistnom trhu dochádza k rozdielnemu vývoju v oblasti životného a neživotného poistenia. Pre životné poistenie je typický rast a pre neživotní poistenie v poslednom období stagnácia či pokles. Pokles neživotného poistenia je ovplyvnený predovšetkým vývojom v oblasti poistenia automobilov a poistenia podnikateľských rizík.