Vplyv finančnej krízy na zmeny v uplatňovaní medzinárodných štandardov finančného vykazovania. - Schwarzová, Mária
Vstupom Slovenskej republiky do Európskej únie bolo nevyhnutné zavedenie medzinárodných noriem účtovania a vykazovania do veľkých podnikateľských subjektov. Veľké účtovné jednotky ako banky, poisťovne, správcovské spoločnosti mali povinnosť prijať princípy Medzinárodných účtovných štandardov IAS - International Accounting Standards a Medzinárodných štandardov pre finančné vykazovanie IFRS - International Financial Reporting Standards. IAS a IFRS tvoria súhrn platných predpisov, postupov a odporúčaní vydávaných Radou pre medzinárodné účtovné štandardy so sídlom v Londýne.