Nové vnímanie chudoby a možnosti jej zmiernenia na začiatku 21. storočia - Rozborilová, Dária
Príčiny a dôsledky chudoby a identifikácia možných alternatív zmiernenia chudoby, ktoré budú korešpondovať s potrebami formovania nových ekonomík v zložitých podmienkach začiatku 21. storočia. Komparácia stavu v rámci krajín EÚ, ako východiska pre formulovanie najvhodnejších alternatív ďalšieho vývoja.